گورد و بومبیلا؛ ملزومات سرو ماته

Monday، ۷ Khordaad ۱۴۰۳

گورد کالاباش و نی بومبیلای بسیار لوکس

در هر کشوری یک نوع دمنوش یا چای برای آرامش روحی و رفع خستگی استفاده می‌شود. ماته یکی از نوشیدنی‌های بسیار خاص آرژانتین است که آن را از برگ خشک درخت ماته جمع آوری می‌کنند. حال این چای مخصوص و نوشیدنی دوست داشتنی توسط یک لیوان مخصوص سرو می‌شود. این لیوان‌های مخصوص در انواع مدل‌های مختلفی هستند که باید آنها را به همراه ملزومات دم آوری ماته تهیه کرد.

انواع گورد و کاربرد آن چیست

اگر شما هم علاقمند به مصرف چای ماته هستید، پس ابتدا باید ملزومات دم آوری ماته همانند لیوان مخصوص آن را تهیه کنید. این لیوان‌ها دارای انواع مختلفی هستند که قبل از خرید می‌توانید به بررسی آن بپردازید.

گورد کالاباش چیست و از چه ساخته شده است

یکی از اصلی‌ترین ملزومات دم آوری ماته گورد کالاباش است. این لیوان‌های سنتی برای سرو چای سنتی و مخصوص ماته استفاده می‌شوند که کیفیت چای را بهتر خواهد کرد. با استفاده از این لیوان مخصوص بدون شک طعم چای برای شما منحصر به فردتر می‌شود. کالاباش از جنس پوست کدوی توخالی است که معمولاً دور تا دور این لیوان نیز باید چرم دوزی شده باشد. در واقع یک نوع محصول کاملاً طبیعی است که از نظر رنگ و ابعاد نیز تنوع دارد.

کالاباش یا همان کدو قلیایی برای گورد سرو ماته

گورد چوبی

گورد‌های چوبی همانطور که از نام آنها پیداست از جنس چوب کاملاً طبیعی ساخته می‌شوند. بدون شک سرو ماته در داخل چنین لیوان‌های مخصوصی برای شما دلچسب‌تر خواهد بود. این نوع گورد که به عنوان اصلی‌ترین ملزومات ماته شناخته می‌شود، با قیمت مناسبی نیز به فروش می‌رسد.

گورد استیل

معمولا گورد های استیل دارای حجمی بزرگتر از مدل های چوبی و کالاباش هستند و اکثر آنها دارای دیواره دوجداره اند که دمای نوشیدنی سرد یا گرم را در مدت طولانی نگه دارد. این نوع گوردها معمولا در دار و مناسب سفر یا استفاده در ماشین و محل کار هستند.

نی بومبیلا چیست و چه کاربردی دارد

برای سرو ماته نیاز به نی‌های مخصوصی به نام بومبیلا است تا بتوانید به راحتی این نوشیدنی خوشمزه را مصرف کنید. این نی‌های مخصوص معمولاً از جنس فلز هستند که در انتهای آنها نیز حفره‌هایی برای فیلتر کردن نوشیدنی وجود دارد.

نحوه سنتی دم آوری چای یربا ماته چگونه است

یکی از مهمترین نکاتی که در رابطه با گورد کالاباش باید بدانید چگونگی استفاده از آن است. در واقع شما باید با نحوه سرو ماته توسط گورد آشنا باشید تا بتوانید به راحتی به دم کردن چای بپردازید. برای بهتر شدن عطر و طعم چای بهتر است از روش سنتی سرو ماته استفاده کنید. البته سرو ماته در آرژانتین نیز به همین صورت و به روش سنتی انجام می‌شود.

برای این کار تنها کافیست تا مقداری از چای را در داخل پوسته خالی کدو یا گورد کالاباش بریزید. مقداری کافی آب گرم به آن اضافه ‌کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا دم بکشد. پس از اینکه چای دم کشید (حدود 3 دقیقه) و عطر آن را احساس کردید، با کمک نی‌ مخصوص به نام بومبیلا می‌توانید آن را بنوشید. در واقع این‌ نی که با نام بومبیلا شهرت دارد، در کنار گورد به عنوان اصلی‌ترین ملزومات دم آوری ماته شناخته می‌شوند و سرو چای یربا ماته بدون بومبیلا تقریبا غیرممکن است.

نی بومبیلا در کنار مقداری چای یربا ماته

چرا برای سرو ماته از گورد و بومبیلا استفاده میکنیم؟

نی بومبیلا یک نوع نی مخصوصی است که برای سرو ماته پس از دم آوری ماته از آن استفاده می‌کنند. استفاده از این نی مزایای بسیار زیادی دارد که برخی از آنها شامل:

· دارای ظاهری بسیار شیک و لوکس

· راحتی سرو ماته

· جدا کردن عصاره گیاه

در آرژانتین مردم چگونه ماته مینوشند؟

چای ماته یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های آرژانتین است که به طور روزمره در بین مردم این کشور مصرف می‌شود. سرو ماته در آرژانتین بسیار خاص است و به روش سنتی مصرف این نوشیدنی خوشمزه‌تر خواهد بود. آنها از گورد کالاباش از جنس کدو و نی بومبیلا برای سرو ماته استفاده می‌کنند. همچنین به همراه داشتن فلاسک آب گرم برای شارژ کردن ماته از سنت های بسیار قدیمی آنها می‌باشد.

آیا بدون گورد و بومبیلا سرو چای ماته امکان پذیر است

گورد و بومبیلا هر دو به عنوان اصلی‌ترین ملزومات دم آوری ماته شناخته می‌شوند و برای سرو ماته آنها را تهیه می‌کنند. قطعاً بدون استفاده از این دو وسیله امکان نوشیدن چای وجود دارد؛ اما استفاده از این منظومات لذت بخش تر است. در واقع نوشیدن این چای مخصوص با کمک این ملزومات چای ماته تجربه لذت بخشی خواهد بود.